Schouderpijn En Schouderklachten - PERFORMFIT

Schouderpijn En Schouderklachten

Een pijnlijke schouder kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Continu beperkt worden door pijn tijdens het werken, sporten of de dagelijks dingen vindt niemand leuk, nietwaar? Wanneer je ook slecht slaapt vanwege de pijn is dat extra vervelend, omdat een goede nachtrust essentieel is voor je totale gezondheid. Bovendien wil je de dag het liefst fris en fruitig starten. Alle reden dus om definitief iets aan die schouderklachten te doen!

Welke schouderproblemen lossen wij snel en blijvend op?

  • schouderpijn (chronisch of plotseling)
  • slijmbeursontsteking pijn tussen de schouderbladen 
  • peesontsteking 
  • stijve, pijnlijke schouder (zoals een frozen shoulder)  
  • klachten na een schouderoperatie, gescheurde pees of spier 

Schouderklachten: onderzoek naar de échte oorzaak
Wellicht ben je al bij een fysiotherapeut, chiropractor, osteopaat of andere schouderspecialist geweest, maar ben je op zoek naar een nieuwe methode om definitief van de pijn en/of andere schouderklachten verlost te worden. Wij bieden een totaalaanpak die zich onderscheidt op twee punten: 

1) grondig onderzoek naar de werkelijke oorzaak

2) de snelheid waarmee schouderklachten opgelost kunnen worden

Het is een behandelmethode waarbij we verder kijken dan de plek waar je pijn ervaart. Meestal is dat namelijk niet de daadwerkelijke bron van de klachten, maar het gevolg van een onderliggend probleem. Dit sporen we op door uitvoerig de functie van spieren, gewrichten, pezen, zenuwen, organen en bindweefsel te testen en je gezondheid breed in kaart te brengen. Om die reden kijken we breder, bijvoorbeeld naar voeding, en stress.

Behandeling van schouderpijn en schouderklachten

Schouderklachten met een fysieke oorzaak verhelpen we door behandeling met onze handen: verwijderen van spierknopen en triggerpoints, het oplossen van een zenuwblokkade, het verhelpen van verstoringen in het bindweefsel of het soepel maken van gewrichten. Op basis van de gevonden oorzaak van de klachten kiezen we de technieken waarvan wij de optimale effectiviteit verwachten bij het snel en permanent bestrijden van de schouderpijn en/of andere schouderklachten. Daarbij geven we je leefstijladviezen en leren we je zo nodig technieken waarmee je jezelf kunt behandelen, zodat je voor de rest van je leven handvatten hebt om pijnvrij en gezond te blijven.

Aanpak van andere gezondheidsgebieden

De meeste schouderklachten lossen we in gemiddeld vier behandelingen op. Het succes hangt mede af van je algehele gezondheid: voeding, stress, ademhaling, beweging, slaap en je immuunsysteem. Wanneer blijkt dat het optimaliseren van een of meerdere van deze domeinen nodig is om de pijn of schouderklachten te verhelpen, kunnen we je daarbij helpen. Bij het opsporen van de oorzaak van chronische, ‘onverklaarbare’ schouderproblemen kan een bloedonderzoek uitkomst bieden. Ook voor een bloedtest kun je bij ons terecht.

Gratis pijncheck voor schouderproblemen

Het vaststellen van de daadwerkelijke oorzaak van de schouderpijn of -klachten is dus belangrijk voor het bieden van de juiste oplossing. Hiervoor voeren we een gratis pijncheck uit: verschillende testmethoden op basis van jouw verhaal en lichamelijk onderzoek. De kracht, mobiliteit en stabiliteit van de spieren wordt getest, het functioneren van bindweefsel en zenuwen wordt in kaart gebracht en de werking van de pezen wordt geanalyseerd. Op basis van de testresultaten bepalen we of onze behandelmethode geschikt is om jouw schouderproblemen op te lossen en word je de resterende tijd gratis behandeld, zodat je direct een indruk krijgt van de effectiviteit waarmee wij schouderklachten kunnen oplossen. De kans is namelijk groot dat de behandeling tijdens de gratis pijncheck al direct een vermindering van de schouderklachten geeft.

Wil je ontdekken wat de oorzaak is van jouw schouderklachten en ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak voor de gratis pijncheck, zodat je vrijblijvend kan worden getest en behandeld door een van onze specialisten.