Fysiotherapie

Veel voorkomende klachten die we tegenkomen zijn dagelijkse zaken als het zitten wat zeer doet, lage onderrug klachten en nekklachten. Iedereen wil natuurlijk pijnvrij bewegen.

Onze fysiotherapeuten en behandelaars behalen ongeëvenaarde resultaten. Door onze visie om fysiotherapie te benaderen vanuit hollistisch oogpunt, worden niet alleen de pijnklachten bekeken, maar ook de oorzaak van de pijnklacht.

Bij onze fysiotherapie in Amsterdam, hanteren we een zeer effectieve test- en behandelmethodiek bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering, maar ook kan het preventief worden ingezet om blessures te voorkomen. Met behulp van spiertesten, worden zwakheden in het spier- en zenuwstelsel opgespoord. Diverse protocollen, zowel kracht, lengte en subtiele provocatie testen bieden goed inzicht in het functioneren van het spier- en zenuwstelsel. Door gebruik van deze spiertesten kunnen de oorzaken van deze zwakheden worden aangepakt, hier onderscheid deze methode zich van gewone fysiotherapie, waar vaak de symptomen worden behandeld en de resultaten herstellend zijn.

Pijn in schouder, kan je je kind niet meer optillen, al lang last van knie? Neem dan direct contact met ons op!

Release

Bij Release worden bewegingsmogelijkheden van de gewrichten aangesproken. Bij verklevingen (adhesie) van spieren, pezen en zenuwen ontstaat er een disbalans. Een verkleving is de oorzaak van een slechte doorbloeding in het weefsel. Met behulp van Release technieken worden verklevingen weggenomen. In de meeste gevallen zorgt dit voor een flinke verkorting van de blessuretijd én de krachttoename kan aanzienlijk worden vergroot doordat de spieren weer volledig kunnen functioneren. Bij Release wordt gebruikgemaakt van Instant Mobility Stretching waarbij er wordt gefocust op het sterker worden van het lichaam.

Activation

De Activation techniek zorgt voor een activatie van het neuromusculaire systeem door middel van het bewerken van de bijbehorende reflexpunten. Door middel van specifieke spiertesten wordt onderzocht waar de klacht vandaan komt. Door vervolgens deze specifieke punten te behandelen wordt gezorgd dat de spieren en gewrichten een juiste neurologische input krijgen voor een goede functie. Specifieke spieren en/of spiergroepen zijn hierdoor beter in staat te functioneren. Zeker wanneer je actief sport, kan het activeren van de reflexpunten de prestaties bevorderen. Voorbeeld: sprinters slaan altijd op de buitenkant van hun dijen voordat ze een sprint lopen. Waarom ze dit doen? Zo worden de bilspieren geactiveerd!

Rehab

De Rehab technieken zijn van belang bij revalidatie van blessures en/of spier- en gewrichtsklachten. Deze methodiek voor blessurebehandeling focust zich op kracht, explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen wat ertoe kan leiden dat de herstelperiode van een blessure flink wordt verkort.

Boek Intake

Van een blessure of fysieke klacht herstel je meestal niet vanzelf, daarom biedt PerformFit een uitgebreid aanbod aan fysiotherapie aan. Als je snel weer klachtenvrij wil functioneren, is verantwoorde revalidatie een must. Bij ons word je intensief begeleid door een van onze (sport)fysiotherapeuten, aan de hand van onze unieke revalidatieprotocollen. Wij zijn er voor iedereen met orthopedische klachten. Van bouwpersoneel met rugklachten tot kantoormedewerkers met schouderklachten. Je hoeft echt geen sporter te zijn. Wij helpen iedereen – jong en oud – die van hun beweegklachten af wilt komen.

aanvragen