Rugpijn En Rugklachten - PERFORMFIT

Rugpijn En Rugklachten

Een pijnlijke en/of stijve rug kan je enorm in de weg zitten bij bewegen, zitten, liggen of staan. Doodvermoeiend… Op je werk, bij het sporten of een gezellig avondje uit, als je autorijdt of tijdens het slapen. Weer een onrustige nacht waardoor je niet fit bent. Heb je al van alles geprobeerd of zit je rug je pas sinds kort dwars? Wij bieden een nieuwe totaalaanpak van rugklachten.

Welke rugproblemen lossen wij snel en blijvend op?

  • chronische rugpijn
  • je bent ‘door je rug’ gegaan 
  • spit
  • pijnlijke/stijve onderrug 
  • piriformis-syndroom 

Rugklachten: wat is de werkelijke achtergrond?
De plek waar je pijn hebt – in je rug – is lang niet altijd de bron van de ellende. Je rugklachten kunnen ook het gevolg zijn van niet goed samenwerken van andere spieren, gewrichten, organen of zenuwen. Deze hebben een relatie met de plek waar jij de rugpijn ervaart. Wist dat je dat veel rugklachten te herleiden zijn naar bijvoorbeeld je voeten, je heupen, je nek of zelfs je darmen? Dit achterhalen we met specifieke testen. Zo kunnen we de rugklachten veel gerichter en effectiever behandelen.

Wij onderscheiden ons dus door:

1) gedegen onderzoek naar de werkelijke oorzaak

2) de snelheid waarmee rugklachten kunnen worden verholpen

Rugpijn en andere rugklachten behandelen

Rugproblemen met een fysieke oorzaak verhelpen we door behandeling met onze handen: verwijderen van spierknopen en triggerpoints, het oplossen van een zenuwblokkade, het verhelpen van verstoringen in het bindweefsel of het soepel maken van wervels. Op basis van de gevonden oorzaak van de klachten kiezen we de technieken waarvan wij de optimale effectiviteit verwachten bij het bestrijden van de rugpijn en/of andere rugklachten. Bovendien geven we je inzicht in de oorzaak van de klachten en kan het zijn dat we je behandeltechnieken leren. Ook geven we adviezen waarmee je zelf kunt zorgen dat je rug pijnvrij, stabiel en soepel blijft bewegen.

De invloed van leefstijl

Voor de meeste rugproblemen geldt dat we ze in gemiddeld vier behandelingen aanzienlijk kunnen verbeteren. Bij zware herniaklachten duurt dit doorgaans wat langer. Het succes hangt ook af van je algehele leefstijl: voeding, stress, ademhaling, beweging, slaap en je immuunsysteem. Wanneer blijkt dat het optimaliseren van een of meerdere van deze domeinen nodig is om de pijn of rugklachten te verhelpen, kunnen we je daarbij helpen met leefstijladviezen of coaching. Bij het opsporen van de oorzaak van chronische, ‘onverklaarbare’ rugklachten kan een bloedonderzoek nuttige informatie geven. Dit kunnen wij voor je in gang zetten.

Gratis pijncheck voor rugproblemen

De dieperliggende oorzaak van de rugpijn of -rugklachten is dus cruciaal voor het bieden van de juiste oplossing. Hiervoor voeren we een gratis pijncheck uit: verschillende testmethoden op basis van jouw verhaal en lichamelijk onderzoek. We testen kracht, mobiliteit en stabiliteit van de spieren, brengen het functioneren van bindweefsel, wervels en zenuwen in kaart en analyseren de werking van de pezen. Op basis van de testresultaten bepalen we of onze behandelmethode geschikt is om jou van je rugproblemen te verlossen. Bovendien word je de resterende tijd gratis behandeld, zodat je een indruk krijgt van de effectiviteit waarmee wij rugklachten kunnen verhelpen. Er is namelijk een grote kans dat de behandeling tijdens de gratis pijncheck al direct een vermindering van de rugklachten geeft.

Wil je ontdekken wat de oorzaak is van jouw rugklachten en ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Maak dan direct een afspraak voor de gratis pijncheck, zodat je vrijblijvend kan worden getest en behandeld door een van onze specialisten.