Nekpijn En Nekklachten - PERFORMFIT

Nekpijn En Nekklachten

Een pijnlijk en/of stijve nek, je kunt er gek van worden! Wat je ook doet, je hebt er last van. Waarschijnlijk slaap je er ook slecht van, waardoor je de hele dag vermoeid bent. En autorijden is eigenlijk ook niet verantwoord, want je kunt nauwelijks over je schouder kijken. Tijd om er iets aan te doen! Wij bieden een totaalaanpak voor nekklachten, die verder kijkt dan de plek waar je last van hebt, zodat de klachten snel en permanent worden opgelost.

Welke nekproblemen behandelen wij zoal?

  • chronische of acute nekpijn
  • stijve nek
  • hoofdpijn
  • uitstralende pijn naar de armen
  • geblokkeerde nekwervels
  • pijn tussen de schouderbladen
  • tintelingen, zwakte of een zwaar/moe gevoel in de armen
  • Duizeligheid

Nekklachten: onderzoek naar de werkelijke oorzaak
De bron van je problemen is niet altijd de plek waar je pijn ervaart. Alles in je lijf is met elkaar verbonden en dus kunnen je klachten ergens anders zijn ontstaan, bijvoorbeeld in je schouder, rug of armen. Met gericht testen kunnen we vaststellen of spieren, gewrichten of zenuwen in het hele gebied wel optimaal samenwerken. Pas wanneer we dat hebben vastgesteld, starten we de behandeling. 

Behandeling van nekpijn en andere nekklachten

Nekklachten pakken we vooral handmatig aan: we maken spieren weer soepel, verwijderen spierknopen en triggerpoints, deblokkeren zenuwen en wervels, of lossen verstoringen in het bindweefsel op.  Allemaal behandelingen die tot doel hebben je nek snel weer zonder beperkingen te laten bewegen. En pijnvrij natuurlijk! Daarnaast geven we je inzicht in de oorzaak van de klachten en leren je eventueel technieken aan waarmee je jezelf kunt behandelen. Tenslotte geven we aanvullende adviezen; als je ook die toepast, blijft je nek langdurig soepel en pijnvrij.

Hoe gaat het verder met je?

Voor de meeste nekpijn en nekklachten hebben we gemiddeld slechts vier behandelingen nodig. Je algehele gezondheid is daarbij een belangrijke succesfactor. Daarom onderzoeken we ook hoe het op andere gebieden met je gaat, zoals beweging, de kwaliteit van je slaap, voeding, stress, ademhaling en je immuunsysteem. Als duidelijk wordt dat verbetering van één of meerdere van deze gebieden noodzakelijk is om je nekproblemen aan te pakken, dan helpen we je daarbij. Want ook dit draagt bij aan snel herstel!

Gratis pijncheck voor nekproblemen

Het mag duidelijk zijn: de achterliggende oorzaak van de nekpijn of -klachten staat centraal bij het vinden van de uiteindelijke oplossing. Om die reden doen wij een uitgebreide (en gratis) pijncheck, met verschillende testmethoden op basis van jouw verhaal en lichamelijk onderzoek. We onderzoeken het functioneren van spieren en bindweefsel en analyseren de werking van de nekwervels en zenuwen. Aan de hand van de resultaten bepalen we daarna of jouw nekproblemen kunnen worden opgelost met onze behandelmethode. Daarbij word je gratis behandeld, zodat je een indruk krijgt van de effectiviteit waarmee wij nekpijn kunnen verhelpen. Er is namelijk een grote kans dat de behandeling tijdens de gratis pijncheck al direct een vermindering van de nekklachten geeft.

Wil je weten of wij de oorzaak van jouw nekklachten kunnen achterhalen en ben je benieuwd of wij je nekpijn kunnen verhelpen? Maak dan nu een afspraak voor de gratis pijncheck voor je nek, zodat je vrijblijvend kan worden getest en behandeld door een van onze specialisten.