Heuppijn En Heupklachten - PERFORMFIT

Heuppijn En Heupklachten

Last van heuppijn of andere heupklachten? Vervelend, want je heupen zijn het centrum van je lichaam. Om die reden zijn ze belangrijk voor de verdeling van de kracht, stabiliteit en mobiliteit tussen het onder- en bovenlijf. Bij vrijwel al je activiteiten zijn je heupen betrokken en hoe naar is het als pijn, stijfheid, instabiliteit of andere heupklachten je beperken tijdens bijvoorbeeld wandelen, sporten, werk of slaap. Het goede nieuws is dat wij je kunnen helpen met een nieuwe methode die staat voor een snel en blijvend resultaat. 

Welke heupproblemen behandelen wij?

  • pijn (diep) in de heup
  • pijn aan de buitenzijde van de heup
  • pijn in de liesstreek
  • pijn in de bilstreek (piriformis-syndroom)
  • bekkeninstabiliteit
  • slijmbeursontsteking
  • pijnklachten bij artrose
  • klachten bij heupdysplasie
  • klachten als gevolg van een breuk, kneuzing, of heupoperatie

Heupklachten: wat is de échte oorzaak?
Wij kijken verder dan de plek waar je pijn hebt. Want je heupklachten zijn hier vaak niet ontstaan, maar zijn een gevolg van dysfuncties, het niet goed samenwerken van spieren, gewrichten, organen of zenuwen. Deze hebben een relatie met de plek waar jij de heuppijn ervaart. Wist dat je dat veel oorzaken voor heupklachten te herleiden zijn naar bijvoorbeeld een knie, onderrug, je voeten en zelfs je nek? Dit achterhalen we met specifieke testen. Zo kunnen we de heupklachten veel gerichter en effectiever behandelen.

Wij onderscheiden ons dus door:

1) grondig onderzoek naar de werkelijke oorzaak

2) de snelheid waarmee heupklachten kunnen worden opgelost

Behandeling van heuppijn en andere heupklachten

Heupproblemen met een fysieke oorzaak verhelpen we door behandeling met onze handen: verwijderen van spierknopen en triggerpoints, het oplossen van een zenuwblokkade, het verhelpen van verstoringen in het bindweefsel of het soepel maken van gewrichten. Op basis van de gevonden oorzaak van de klachten kiezen we de technieken waarvan wij de optimale effectiviteit verwachten bij het snel en permanent bestrijden van de heuppijn en/of andere heupklachten. Bovendien geven we je inzicht in de oorzaak van de klachten en kan het zijn dat we je behandeltechnieken leren. Ook geven we adviezen waarmee je zelf kunt zorgen dat je heup soepel, stabiel en pijnvrij blijft.

De invloed van andere gezondheidsgebieden 

Veruit de meeste heupklachten lossen we in gemiddeld vier behandelingen op. Het succes hangt ook af van je algehele gezondheid: voeding, stress, ademhaling, beweging, slaap en je immuunsysteem. Wanneer blijkt dat het optimaliseren van een of meerdere van deze domeinen nodig is om de pijn of heupklachten te verhelpen, kunnen we je daarbij helpen. Bij het opsporen van de oorzaak van chronische, ‘onverklaarbare’ heupproblemen kan een bloedonderzoek uitkomst bieden. Dit kunnen wij voor je organiseren.

Gratis pijncheck voor heupproblemen

De daadwerkelijke oorzaak van de heuppijn of -klachten is dus cruciaal voor het bieden van de juiste oplossing. Hiervoor voeren we een gratis pijncheck uit: verschillende testmethoden op basis van jouw verhaal en lichamelijk onderzoek. We testen kracht, mobiliteit en stabiliteit van de spieren, brengen het functioneren van bindweefsel en zenuwen in kaart en analyseren de werking van de pezen. Op basis van de testresultaten bepalen we of onze behandelmethode geschikt is om jouw heupproblemen aan te pakken. Bovendien word je de resterende tijd gratis behandeld, zodat je direct een indruk krijgt van de effectiviteit waarmee wij heupklachten kunnen verhelpen. De kans is namelijk groot dat de behandeling tijdens de gratis pijncheck al direct een vermindering van de heupklachten geeft.

Wil je ontdekken wat de oorzaak is van jouw heupklachten en ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak voor de gratis pijncheck, zodat je vrijblijvend kan worden getest en behandeld door een van onze specialisten.